Sockerfria halvmånar med äpplen

Serverar: 15 portioner

Jätteenkla och supergoda!

Ingredienser

  • 1 medelstor kokt kall potatis
  • 75 g kallt smör eller margarin
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 medelstort äpple
  • Pensling
  • Äggvita
  • Sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Riv potatisen och skär matfettet i bitar. Blanda potatis, matfett och vetemjöl. Arbeta samman till en deg. Låt degen vila 30 min i kylen
    2. Sätt ugnen på 175 grader. Kavla ut degen till en tunn platta. Ta ut runda kakor, ca 6 cm i diam. Kärna ur och skala äpplet, halvera och skär det i tunna skivor lägg en skiva på halva runden och vik andra halvan över Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön Grädda mitt i ugnen 15-20 min eller tills kakorna fått lite färg

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Bryggbagarn 24 april 2010

    Hade inget äpple så jag tog osötad äppelmos i stället, fungerade bra! Ringlade över lite smält choklad för att göra de lite fina.

    Cassiopeya 26 juli 2011

    Vilken smidig deg att arbeta med! Testade med en tunn äppelskiva och strödde på lite kanel. Hackade hasselnötter och hade på istället för sesamfrön. Ska nog också prova att använda äppelmos nästa gång. Blir visserligen inte helt sockerfritt då, men tror det kan bli saftigt och gott :p

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben