Riv potatisen och skär matfettet i bitar. Blanda potatis, matfett och vetemjöl. Arbeta samman till en deg. Låt degen vila 30 min i kylen
Sätt ugnen på 175 grader.
Kavla ut degen till en tunn platta. Ta ut runda kakor, ca 6 cm i diam. Kärna ur och skala äpplet, halvera och skär det i tunna skivor lägg en skiva på halva runden och vik andra halvan över
Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön
Grädda mitt i ugnen 15-20 min eller tills kakorna fått lite färg
Hade inget äpple så jag tog osötad äppelmos i stället, fungerade bra! Ringlade över lite smält choklad för att göra de lite fina.
Cassiopeya26 juli 2011
Vilken smidig deg att arbeta med! Testade med en tunn äppelskiva och strödde på lite kanel. Hackade hasselnötter och hade på istället för sesamfrön. Ska nog också prova att använda äppelmos nästa gång. Blir visserligen inte helt sockerfritt då, men tror det kan bli saftigt och gott :p
Hade inget äpple så jag tog osötad äppelmos i stället, fungerade bra! Ringlade över lite smält choklad för att göra de lite fina.
Vilken smidig deg att arbeta med! Testade med en tunn äppelskiva och strödde på lite kanel. Hackade hasselnötter och hade på istället för sesamfrön. Ska nog också prova att använda äppelmos nästa gång. Blir visserligen inte helt sockerfritt då, men tror det kan bli saftigt och gott :p