Rotfruktssallad på höjden med Chévre, Honungsstekta Äpplen och Blomkålscréme
Serverar: 4 portioner
Tid: 40 minuter
Vegetarisk, vacker och grymt god. Passar både som förrätt och huvudrätt. Bild kommer.
Ingredienser
3 rödbetor
3 potatisar
1/2 blomkålshuvud
Timjan
Chévreost
1 äpple
Honung
Cachésallad
Solrosfrön
Instruktioner
Skiva rödbetor och potatisar i lite mindre än centimetertjocka skivor. Lägg dem på en plåt och salta och peppra. Ugnsbaka på 200 grader tills de är mjuka och fina.
Under tiden, dela det halva blomkålshuvudet i småbitar och koka upp i mjölk tillsammans med färsk timjan. Stavmixa till bra konsistens.
Skiva ett litet äpple och stek i smör och honung tills det är mjukt. Rosta solrosfrön i en panna.
Varva rödbetsskivor, chévreskivor (smälter fint mellan de varma rotfrukterna), potatisskivor och äppelskivor. Det ska vara två skivor av allt på varje skyskrapa. Servera med machésallad, rostade solrosfrön och blomkålscréme.