Ugnskyckling med rotsaker och äpple

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 1 timme 10 minuter

Enkel och god kyckling med rotsaker och äpple som nästan lagar sig själv.

Ingredienser

  • 900 g kycklinglår
  • 3 msk créme di pomodori eller mixade soltorkade tomater
  • 2-3 msk sambal oelek eller annan chilikrydda
  • 1 msk pressad citron
  • 2 morötter
  • 2 persiljerötter eller palsternackor
  • ca 250 g kålrot
  • 1-2 äpplen
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skär bort överflödigt skinn och fett på undersidan av kycklinglåren. Salta och peppra och lägg dem med skinnet upp i en rymlig ugnspanna.
    3. Blanda tomatröran med citronsaft och stark chilikrydda efter smak. Bred det på bägge sidor av kycklingen.
    4. Skala och skär rotsakerna i mindre bitar, klyfta äpplet. Lägg allt i en skål och vänd runt med olivolja och salt.
    5. Häll bitarna runt kycklingdelarna i formen och sätt in i ugnen på nedersta falsen. Stek i ca 50-60 minuter eller tills kycklingen är väl genomstekt och rotsakerna mjuka.
    6. Servera med kokt bulgur eller andra gryn och en sallad av blandade gröna blad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben