Röd vinbärssylt med äpple

Serverar: 10 portioner

Inte riktigt i min smak

Ingredienser

  • 2 l röda vinbär
  • 4 st äpplen
  • 1-2 dl vatten
  • 7-9 dl strösocker
  • 1 krm natriumbensoat (rågat krm)
  • Instruktioner

    1.Repa och skala äpplena, skär dem i bitar. 2.Lägg vinbären och äpplena i en syltgryta och häll på Vattnet. 3. Koka sakta i 15 min. 4. Rör ner sockret och koka ytterligare i 10 min. 5. Rör om så att äppelbitarna mosar sig. 6. Lös upp natriumbensonat i lite sylt och rör ned i grytan. 7. Häll upp sylten på väl rengjorda burkar och tillslut dem genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben