Mos på potatis och äpplen

Serverar: 4 portioner

Passar bra till allt, bl a Strutsfilè med vinägerfläsk.

Ingredienser

  • 800 g fast potatis (t ex Asterix)
  • 3 äpplen
  • 2 msk lätt crème fraiche
  • 2 msk olivolja
  • ½ dl grovhackad persilja
  • 2 scharlottenlökar
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala och koka potatisen, finhacka schalottenlökarna och grovhacka persiljan. Skala och kärna ur äpplena och skär dem i bitar samt riv vitlöksklyftan.
    2. Häll av vattnet från potatisen och lägg ner alla ingredienser i potatisgrytan. Stöt kompotten med en potatisstöt till önskad konsistens. Smaksätt ev med lite salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben