Franska biffar med rotsaker

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Biffar med rostade rot- och grönsaker och tomatsås, en god kombination.

Ingredienser

  • 750 g mager köttfärs t ex kalv
  • ca 25 g kapris
  • 3 tsk fransk senap
  • 1 gul lök
  • 1 ägg
  • 2 msk torkad tomjan
  • 2-3 msk kalvfond
  • Salt
  • Peppar
  • 2 palsternackor
  • 2 morötter
  • 10-12 potatisar
  • några rödbetor i skivor
  • olivolja
  • honung
  • smör
  • Instruktioner

    Blanda köttfärsen med ägg, kapris, senap och den gula löken Finhackad samt 1 msk timjan och två- tre mak kalvfond. Salta och peppra rikligt. Forma till små pannbiffar och stek på medelvärme till de är klara. Lägg dem i en liten form. Skala och skiva rotsakerna, ( dock ej rödbetorna ) och lägg över i en smlrd ugnsplåt. Ringla över olivolja och strö på timjan. Rosta på 225 grader i ca 35-40 minuter. Ringla lite honung över rotsakerna och servera med pannbiffarna och en tomatsås. Tomatsås se ceparat recept.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    bikbok 25 juni 2009

    Så gott det ser ut :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben