Skurna franska pepparkakor

Serverar: 75 portioner

Tid: 20 minuter

Skönt att slippa kavla peppisarna.....

Ingredienser

  • 2 dl sötmandel
  • 200 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 dl strösoccker
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk ingefära
  • 2 tsk nejlikor
  • 1 tsk bikarbonat
  • 6 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. 1. Sätt ugnen på 175 °. 2. Hacka mandeln. Rör matfett och blanda i socker,sirap,kryddor,bikarbonat,mjöl och mandeln. Arbeta ihop. 3. Ta upp degen och arbeta den smidig. Dela den i delar och forma till tjocka rullar. 4. Linda in degrullarna i plast och lägg dem i kylen några timmar. 5. Skär degrullarna i tunna skivor med en kniv. Lägg skivorna på smord plåt eller bakplåtspapper. 6. Grädda mitt i ugnen i ca 12 min.
    2. Försvinnande goda....

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    chokladcookie 1 februari 2009

    Bakade dessa igår. Godare än vanliga pepparkakor.

    kekke46 17 oktober 2010

    Kommer tillbaks när jag provat

    kekke46 18 oktober 2010

    Har bakat dina kakor idag dom smakade bara mer är så goda.

    Cassiopeya 13 december 2011

    Jättegoda pepparkakor :D Dessutom enkla att göra! Jag frös in rullarna innan jag skar dem i skivor. Bifogar en bild, alltid trevligare med bild till recepten tycker jag. Hoppas det är okej med dej. God jul!

    Agge 28 oktober 2021

    Ska det verkligen vara socker och strösocker 2x2 dl alltså?? Agge

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben