Annas skurna pepparkakor

Serverar: 60 portioner

Toppengoda! En pepparkaksdeg som du kan baka ut direkt.

Ingredienser

  • 200 g margarin eller smör
  • 2½ dl socker
  • 1 msk kanel
  • 1 tsk stötta kardemummakärnor
  • 2 tsk bikarbonat + 1 msk vatten
  • 1 ägg
  • 7 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Rör matfett och socker poröst, gärna med elvisp. Tillsätt kanel, kardemumma och bikarbonat utrörd i kallt vatten samt ägget. Arbeta in mjölet och ta upp degen på lätt mjölad arbetsbänk.
    2. Forma degen till 3-4 längder, ca 3 cm tjocka. Lägg dem på en smord plåt eller på bakplåtspapper. Platta ut längderna något.
    3. Grädda kakorna mitt i ugnen i 200 grader, i ca 17 minuter. I varmluftsugn i 175 grader i ca18 minuter.
    4. Skär de varma längderna på snedden i 2 cm breda bitar. Låt dem kallna på plåten.
    5. Förvara kakorna i burk med lock.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben