Skurna skånska pepparkakor

Serverar: 75 portioner

En pepparkaka, som smakar gott till kaffet, även om det inte är jul.

Ingredienser

  • 250 g smör eller margarin
  • 125 g sirap
  • 5 dl florsocker
  • 2 tsk bikarbonat
  • 8 dl vetemjöl
  • 2 tsk stötta nejlikor
  • 1 tsk kanel
  • 3 msk vatten
  • 50 g skållad och hackad mandel
  • Instruktioner

    Koka upp smör, sirap och florsocker och låt kallna. Blanda de torra ingrediensena och blanda sen samman allt till en deg. Gör två rullar av degen, ca 6 cm i diameter. Låt dem vila kallt. Skär dem sen i tunna skivor och grädda i 200 gr. i 10-12 minuter. Låt svalna på plåten.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    kekke46 17 oktober 2010

    Dom här ser ut att vara enkel att göra. Återkommer när jag provat.

    kekke46 18 december 2010

    Hej! Här doftar det jul har bakat dina pepparkakor idag mycket knapriga och goda. Mycket enklarare än att stå och kavla. Tack för receptet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben