Havrekakor med hallonsylt

Serverar: 45 portioner

Snabba, enkla och goda.

Ingredienser

  • 6 dl havregryn
  • 2 dl mjöl
  • 2 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 150 g smör
  • Hallonsylt eller annan sylt
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop de torra ingredienserna och arbeta in smöret. Rulla små bollar och lägg på bakpappersklädda plåtar.
    2. Gör en fördjupning i varje boll och lägg i en klick sylt.
    3. Grädda i 175 grader i ca 12- 15 minuter. De ska få lite färg.
    4. Kakorna flyter ut så lägg dem inte för tätt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    marikanylander 29 juni 2008

    Det står inte angivet någon smörmängd!Tänkte prova men i beskrivningen står smör som ej är ang.//Mika

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben