Havrekaka med chokladgömma

Serverar: 20 portioner

Enkel och mycket god.

Ingredienser

  • 115 g rumsvarmt smör
  • 115 g ljust farinsocker
  • 1 ägg
  • 100 g havregryn
  • 1 msk mjölk
  • 1 tsk vaniljessens
  • 125 g vetemjöl
  • 1 msk kakaopulver
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 175 g mörk choklad
  • 175 g mjölkchoklad
  • Instruktioner

    1. Rör ihop smör och socker ljust och pösigt i en skål. Rör ner ägget och tillsätt havregrynen, mjölken och vaniljessensen. Rör om tills allt är väl blandat. Sikta ner mjöl, kakao och bakpulver och rör om.
    2. Hacka chokladen i småbitar och vänd ner dem i havresmeten.
    3. Lägg dessertskedsstora klickar av smeten på två bakplåtsklädda plåtar och platta till dem lätt med en gaffel.
    4. Grädda kakorna i 180 grader i 15 min eller tills de höjt sig något och känns fasta.
    5. Låt dem svalna

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben