Glaserade chokladrutor

Serverar: 40 portioner

Mums

Ingredienser

  • Botten
  • 200 g margarin eller smör eller 2 dl flytande margarin
  • 2 dl vatten
  • 5 ägg
  • 4 dl socker
  • 4½ dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • ½ dl kakao
  • Glasyr
  • 50 g margarin eller smör
  • 200 g florsocker (ca 3½ dl)
  • ½ dl kaffe, starkt, bryggt eller kokt
  • 1 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • Kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Ugnstemperatur 200º
    2. Att det här är en omtyckt kaka tyder bl a de många namnen på. Brunisar, Kärleksmums, Elsas favoriter är några. De amerikanska Brownies skulle ju kunna översättas med Brunisar, men de har helt olika karaktär. Brownies görs med blockchoklad och blir lite tyngre, chokladrutorna innehåller kakao och blir porösare.
    3. Bottnen Värm ugnen. Smörj och bröa långpannan. Smält det fasta fettet och häll i vattnet. Om flytande margarin används, ljumma enbart vattnet. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner vatten och fett.
    4. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt blandningen och sikta ner kakaon. Rör bara tills smeten blir slät. Häll den i långpannan.
    5. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Låt kakan svalna.
    6. Glasyren Smält fettet. Blanda det med florsocker, kaffe, kakao och vaniljsocker till en slät smet. Bred glasyren över kakan. Strö över rikligt med kokosflingor.
    7. Skär kakan i bitar.

    Liknande recept

    4.7
    35 min
    8-10
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben