Knapriga chokladrutor med rice crispies

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 15 minuter

Otroligt enkelt att göra och väldigt gott!

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 7½ dl rice crispis
  • 2 msk kakao
  • 100 g mörk choklad, i bitar
  • 125 g marshmallows
  • Instruktioner

    1. Klä en form (30 x 20 cm) med bakplåtspapper. 2. Lägg rice crispies och kakao i en skål och blanda väl. Smält smör och choklad i en liten kastrull på svag värme. Ta kastrullen från värmen och tillsätt marsmallowsen. Rör om med en träslev tills marshmallowsen har smält och häll sedan blandningen i skålen med rice crispies och kakao och blanda väl. 3. Häll smeten i formen och bred ut den jämnt. Låt den svalna innan du ställer in den i kylskåpet 1 timme. Skär upp kakan i rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    sivan52 1 april 2009

    Åh så goda dom var. skall ta med mig dom till "tjejerna på jobbet" i morgon. så lätta att göra när man blir sugen. du får en 4 av mig kram från Siv

    pieceofcake 1 april 2009

    Vad kul att du gillade dom!:D

    Memelie 21 december 2010

    Sådär, får jag nog säga... inte riktigt min smak... tyvärr

    SwedenvsPakistan 6 juli 2012

    Hejsan måste man ha i marshmallowsen? för att jag får inte äta det, finns det något annat man kan ta istället?

    Kerstin 13 juli 2023

    Ser ut som dom hör är gjorda med puffat ris, inte rice crispis.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben