Chokladrutor

Serverar: 30-36 portioner

Mycket goda går bra att frysa

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 4 dl socker
  • 200 g smält smör
  • 2 dl mjölk
  • 6 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 5 msk kakao
  • Glasyr
  • 3/4 dl hett vatten + 1 tsk nescafe eller 3/4 dl kaffe
  • 2 msk smör
  • 5 dl florsocker
  • 5 msk kakao
  • Instruktioner

    Smält smör. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl,bakpulver och kakao.Rör ned det i äggblandningen med mjölk och smör. Lägg bakplåtspapper i en långpanna bred ut smeten på det. Grädda på första falsen 10-15 min i 200gr. Gör under tiden glasyren. Smält smöret i det heta kaffet. Sikta ihop florsocker och kakao rör ned smör och kaffe till en bredbar,men inte för lös glasyr. Tag ut kakan och drag över den till en slät plåt. Bred glasyren över den varma kakan och låt den stelna helt innan kakan skärs i 30-36 bitar.

    Liknande recept

    4.7
    35 min
    8-10
    2

    Kommentarer (1)

    bikbok 22 februari 2011

    Tack för flera fina recept :) /bikbok

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben