Torpets chokladrutor

Serverar: 24 portioner

Ljuvligt goda och lättgjorda kakor, också från Allas Veckotidning.

Ingredienser

  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g mörk blockchoklad
  • 2 dl hasselnötskärnor
  • 1 pkt kex, litet, ca 100 g, typ Mariekex
  • Instruktioner

    1. Koka upp grädden på svag värme. Bryt chokladen i småbitar, lägg ner dem i grädden och låt dem smälta under omrörning.
    2. Låt chokladgrädden kallna, rör om då och då under tiden.
    3. Mal eller finhacka nötterna och bryt sönder kexen i småbitar. Blanda ner nötter och kex i chokladgrädden.
    4. Bred ut smeten i en liten långpanna, ca 25x20 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt kakan stå kallt och stelna några timmar.
    5. Skäres i rutor före serveringen. Förvaras svalt.

    Liknande recept

    4.7
    35 min
    8-10
    2

    Kommentarer (1)

    Sork 2 januari 2011

    Gjorde som julgodis och de gick verkligen åt! Hade apelsinskal i, härligt!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben