Chokladrutor

Serverar: 28 portioner

Jättegoa, jag lovar!!!

Ingredienser

  • 300 g smör eller margarin
  • 4 ½ dl socker
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ½ dl kakaopulver
  • 2 msk vaniljsocker
  • Glasyr
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 dl socker
  • 150 g mörk eller ljus blockchoklad
  • 100 g smör eller margarin
  • Servering
  • Lättvispad grädde
  • Ev rostad flagad mandel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj o bröa en liten långpanna ca 25x35 cm. Smält mattfettet i en kastrull. Ta kastrullen från värmen o rör ner sockret o äggen. Bland de torra ingredienserna till kakan o sikta ner i smeten. Rör den slät. Bre ut smeten jämnt i formen. Grädda kakan i mitten av ugnen 15-18 min.
    2. Glasyr: Blanda samman alla ingredienser utom matfettet i en kastrull. Låt koka i ca 15 min tills smeten har tjocknat, rör om då och då. Ta kastrullen från värmen o rör ner matfettet klickvis. Bre ut kolasmeten jämnt över kakan, ställ den kallt för att stelna.
    3. Skär upp kakan i rutor. Servera med vispad grädde o lite mandel.

    Liknande recept

    4.7
    35 min
    8-10
    2

    Kommentarer (1)

    myskusen 13 februari 2010

    Wow,låter farlig goda ;-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben