Chokladrutor med smörkräm och kokos

En luftig god chokladkaka som lyfts av smörkrämen.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 4 dl socker
  • 2 dl mjölk
  • 6 dl mjöl
  • 300 g smält smör
  • 4 msk kakao
  • 4 tsk bakpulver
  • Smörkräm
  • 150 g smör
  • 3 dl florsocker
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 1-2 äggulor
  • Kokos
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker ljus och pösigt. Smält smöret och häll i mjölken. Blanda de torra ingredienserna och vispa i äggsmeten. Ha i smör och mjölkblandningen. Vispa till en slät smet och häll i smord, bröad långpanna. Grädda i 175° 15-20 minuter. Låt svalna.
    2. Rör samman ingredienserna till smörkrämen och bred försiktigt ut på chokladkakan. Strö över kokos och skär i rutor.
    3. Fler av mina recept hittar ni på min blogg: http://cayennesrecept.blogspot.com/

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    xxdumdumxx 18 december 2010

    själva choklad rutorna var lite för torra för min smak.. men annars var det jätte gott :)

    Cayene 18 december 2010

    Då har du nog haft dom inne i ugnen aningens för länge. Fast det är ju inga kladdkakor så lite smul får man räkna med :)

    annis70 23 juni 2011

    Supergod kaka som definitivt kommer göras fler gånger :) Och den blev absolut inte torr,körde den på 15 minuter,blev perfekt ;)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben