En luftig god chokladkaka som lyfts av smörkrämen.
Ingredienser
4 ägg
4 dl socker
2 dl mjölk
6 dl mjöl
300 g smält smör
4 msk kakao
4 tsk bakpulver
Smörkräm
150 g smör
3 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
1-2 äggulor
Kokos
Instruktioner
Vispa ägg och socker ljus och pösigt. Smält smöret och häll i mjölken. Blanda de torra ingredienserna och vispa i äggsmeten. Ha i smör och mjölkblandningen. Vispa till en slät smet och häll i smord, bröad långpanna. Grädda i 175° 15-20 minuter. Låt svalna.
Rör samman ingredienserna till smörkrämen och bred försiktigt ut på chokladkakan. Strö över kokos och skär i rutor.
Fler av mina recept hittar ni på min blogg:
http://cayennesrecept.blogspot.com/
själva choklad rutorna var lite för torra för min smak.. men annars var det jätte gott :)
Då har du nog haft dom inne i ugnen aningens för länge. Fast det är ju inga kladdkakor så lite smul får man räkna med :)
Supergod kaka som definitivt kommer göras fler gånger :) Och den blev absolut inte torr,körde den på 15 minuter,blev perfekt ;)