Knapriga dajmkakor

Serverar: 50-60 portioner

Tid: 2 timmar

Snabba, enkla och goda

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 1 3/4 dl socker
  • 4 dl mjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 75 g dajmkulor
  • Instruktioner

    1. Rör fett och socker poröst. Tillsätt mjöl blandat med bakpulver och sist dajmen. Blanda ihop till en deg. Forma små bollar och lägg dem på bakpappersklädda plåtar.
    2. Grädda mitt i ugnen i ca 8-10 minuter i 175 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    zonale 13 april 2009

    Mycket goda, lite knapriga kakor. Tog 12 minuter i min ugn. Lägg dem glest för de flyter ut. Gjorde dem rätt stora, fick ut ca 40 av satsen. Full pott!!

    zonale 13 april 2009

    Ska tillägga att jag hackade en dubbeldaim i stället för daimkulor.

    gds877 26 augusti 2009

    Verkligen goda.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben