Knaprig senapsströmming

Praktiskt att steka strömmingen i ugnen. Jättegott.

Ingredienser

  • 400 g strömmingfilé
  • 2½ tsk salt
  • 1 ägg
  • 3 msk senap, gärna grov
  • 1 dl ströbröd
  • 3 msk smör
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Gör ett par snitt i ryggen på fisken. Salta fisken. Vispa upp ägget i en skål, blanda i senapen. Häll upp ströbrödet på en tallrik. Doppa fisken först i äggblandningen och sen i ströbrödet. Lägg fisken på en smord plåt och klicka över smöret. Stek fisken knaprig och brun mitt i ugnen 15-20 min. Servera med potatismos och sallad.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    20-25
    4

    Kommentarer (2)

    barabbas 22 april 2009

    Hej det här låter så gott så jag måste nog prova, nu när vi ska börja fiska och isen har gått. M:V: H: Berit.

    NicolinaZ 22 juli 2009

    Ska det inte vara HEL strömming? I receptet står det filé, men på bilden och i beskrivningen verkar det handla om hela fiskar. Nå, strunt i det, gott låter det också ska testas när vi får strömming nästa gång!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben