Tilltugg på buffén eller som jag använder dom, till en stor stark framför tv:n. Jag använder mest ansjovisfyllda oliver och gör alltid dubbel sats.
Ingredienser
1 ½ dl vetemjöl
125 g riven emmentaler
60 g smör
1 krm kajennpeppar
1 tsk färska eller torkade örter
25 fyllda oliver, välj själv vilken fyllning du tycker bäst om
Instruktioner
Skär smöret i små bitar och blanda allt förutom oliverna i en skål och knåda det till en smidig deg. Gör en 2 ½ cm tjock rulle och skär den i 25 st 1 ½ cm tjocka skivor.
Spola oliverna i vatten och låt rinna av ordentligt. Ta sen en oliv och en degbit och forma degen runt så det täcker hela oliven.
Lägg bollarna på bakpappersklädd plåt och grädda dem ca 15-20 minuter i 220 tills de är gyllenbruna.
Detta måste vara en hit här nere...alla äter ju oliver...ska jag helt klart testa när mina spanska vänner kommer förbi...roligt att höra deras kommentarer.
verkstaden5 januari 2012
Fantastiskt goda - inte bara för vuxna - Barnbarna gillade dom skarpt.
Detta måste vara en hit här nere...alla äter ju oliver...ska jag helt klart testa när mina spanska vänner kommer förbi...roligt att höra deras kommentarer.
Fantastiskt goda - inte bara för vuxna - Barnbarna gillade dom skarpt.
Jättegott och lättlagat.
Jättegott och lättlagat.