Knapriga olivbollar

Serverar: 4 portioner

Tilltugg på buffén eller som jag använder dom, till en stor stark framför tv:n. Jag använder mest ansjovisfyllda oliver och gör alltid dubbel sats.

Ingredienser

  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 125 g riven emmentaler
  • 60 g smör
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 tsk färska eller torkade örter
  • 25 fyllda oliver, välj själv vilken fyllning du tycker bäst om
  • Instruktioner

    1. Skär smöret i små bitar och blanda allt förutom oliverna i en skål och knåda det till en smidig deg. Gör en 2 ½ cm tjock rulle och skär den i 25 st 1 ½ cm tjocka skivor.
    2. Spola oliverna i vatten och låt rinna av ordentligt. Ta sen en oliv och en degbit och forma degen runt så det täcker hela oliven.
    3. Lägg bollarna på bakpappersklädd plåt och grädda dem ca 15-20 minuter i 220 tills de är gyllenbruna.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    20-25
    4

    Kommentarer (4)

    LaJefa 4 november 2008

    Detta måste vara en hit här nere...alla äter ju oliver...ska jag helt klart testa när mina spanska vänner kommer förbi...roligt att höra deras kommentarer.

    verkstaden 5 januari 2012

    Fantastiskt goda - inte bara för vuxna - Barnbarna gillade dom skarpt.

    mafia 17 november 2012

    Jättegott och lättlagat.

    mafia 17 november 2012

    Jättegott och lättlagat.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben