Serverar: 20-25 portioner
Tid: 1 timme 30 minuter
Första gången jag smakade detta knäckebröd så var jag såld. Nu är jag beroende. Mycket gott med desserost på.
Värm mjölken till 37 grader,rör i jästen. Blanda i övriga ingredienser och arbeta i maskin ca 2-3 minuter. Lägg degen i kylen 1 timme. Kavla ut degen tunnt på mjölat bakbord, strö över toppingen och kavla in i degen och nagga degen. Skär i smala strimlor ca 3-5 cm och lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i 30 minuter. Grädda i 3-5 minuter tills de fått fin färg i 250 grader. Låt torka på galler i eftervärmen några tmmar eller över natten
Som godis!
Goda men allt för mycket salt, nästa gång tar jag bara 1 msk flingssalt.
Eftersom vi ska äta dom på jul så minskade jag på mängden salt och tillsatte stött kummin och lite malen nejlika i degen. Dom blev jättebra, knapriga och goda. Tack för receptet!
Detta ska jag testa......Låter och ser huuur gott ut som helst.