Knapriga Knäckestickers

Serverar: 20-25 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Första gången jag smakade detta knäckebröd så var jag såld. Nu är jag beroende. Mycket gott med desserost på.

Ingredienser

  • 2 dl mjölk 37 grader
  • 10 g jäst
  • 1 tsk honung
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk salt
  • Topping
  • 2 msk solrosfrö
  • 2 msk pumpa kärnor
  • 2 msk sesamfrö
  • 2 msk flingsalt
  • Instruktioner

    Värm mjölken till 37 grader,rör i jästen. Blanda i övriga ingredienser och arbeta i maskin ca 2-3 minuter. Lägg degen i kylen 1 timme. Kavla ut degen tunnt på mjölat bakbord, strö över toppingen och kavla in i degen och nagga degen. Skär i smala strimlor ca 3-5 cm och lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i 30 minuter. Grädda i 3-5 minuter tills de fått fin färg i 250 grader. Låt torka på galler i eftervärmen några tmmar eller över natten

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    janstorm 19 februari 2010

    Som godis!

    Bumbis 5 december 2010

    Goda men allt för mycket salt, nästa gång tar jag bara 1 msk flingssalt.

    _Alexandra_ 22 december 2010

    Eftersom vi ska äta dom på jul så minskade jag på mängden salt och tillsatte stött kummin och lite malen nejlika i degen. Dom blev jättebra, knapriga och goda. Tack för receptet!

    7201 26 januari 2011

    Detta ska jag testa......Låter och ser huuur gott ut som helst.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben