Knapriga rutor med choklad och nötkola

Serverar: 35 portioner

Tid: 30 minuter

Goda! Mördegsbotten med chokladbitar, med en mjukseg nötkola som är lite nyttigare än tosca-varianten

Ingredienser

  • Botten
  • 150 g smör
  • ½ dl farinsocker
  • 1/4 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 dl vetemjöl
  • 50 g choklad
  • 1 msk vatten
  • Kola
  • 50 g smör
  • 2 dl grädde
  • ½ dl mjölk
  • 1 dl socker
  • 1 dl sirap
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl cashewnötter
  • 1 dl mandel
  • 1 msk mjöl
  • Instruktioner

    1. Botten: Bryn smöret och låt det svalna. Blanda i alla sockersorterna. Hacka chokladen och blanda alla torra ingredienserna. Blanda ihop allt till en mördeg, tillsätt 1 msk vatetn och mer mjöl om det behövs. Förgrädda i ugnen, 175 grader, i 10 min
    2. Kola: Smält smöret och koka upp tillsammans med grädde och mjölk. Tillsätt socker, sirap och vaniljsocker. Låt koka i 20 min Mal hälften av nötterna och blanda i tillsammans med mjölet. Hacka resten av nötterna och häll i kolan. Rör till en ganska fast kola häll på mördegsbotten.
    3. Låt stå i ugnen 10 min. Skär i rutor och låt svalna på galler
    4. *Om kolan blir för rinnig, låt koka lite till och häll i lite mjöl.

    Liknande recept

    4.6
    30-35
    66

    Kommentarer (2)

    Memmiz 17 mars 2009

    Testade att göra dessa och de blev riktigt omtyckta av vännerna :) Fick dem dock inte riktigt att se ut som dina, men goda var dom :)

    mep 15 juli 2009

    Tack! Underbart goda.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben