Jättegod långpannekaka som blir ännu vassare med en klick vispgrädde till. Bonussonen hade med sig receptet från en klasskompis en gång för länge sedan, och vi har bakat den många gånger. Svårt att sluta äta i tid, bara!
Rör ihop alla ingredienserna till kakan utom dajmen. Häll smeten i bakpappersklädd långpanna och grädda längst ner i 175 grader varm ugn i 20-30 min. Kakan ska vara lite kladdig. Krossa under tiden dajmen. När kakan är färdig tar man ut den ur ugnen och strör över dajmkrosset över den varma kakan. Servera gärna med en klick lättvispad grädde.
Går det verkligen så mycket strösocker och fett i kakan? 1 dl strösocker väger ca 80 -90 gr ........ 12 dl = ca 1 kg oj oj - Annars verkar kakan vara en jätte god kaka! Tacksam för svar
Ja, det gör det.... Det blir en hög och maffig kaka, den räcker till många. Inte nyttig alls, men god!
Toppen god :)) Ingen light variant men men man måste unna sig ibland ungarna åt den med god aptit
Receptet verkar väldigt mycket vara en fyrdubbel sats av "vanlig" kladdkaka med daim på. Kan det bli annat än gott?? =) LÅTER MUMS =)
Gjorde den här förra helgen när vi hade främmande. Supergott o sliskigt!! Hade vispad grädde till. Perfekt om man är många som ska äta, då behöver man inte göra 2 formar, då räcker det med en långpanna. Men det var skrämmande mycket onyttigt i den:D En klar 5:a!!!!
Gjorde denna och hade med mig till jobbet idag. Alla tyckte den var jättegod och många bad om receptet. Den här får en femma.
Mycket bra recept. Hade gäster i helgen och kakan blev uppskattad och den räcker ju till många. Den ska jag garanterat göra igen.
12 dl socker? Stämmer verkligen det? Jag har lagat många långpannekakor förut men inte ens vart i närheten av den mängden socker.
Mmmmmm.....RIKTIGT god kaka!!!! Högsta betyg!!!