Choklad dajmkaka

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 20 minuter

Världens snabbaste och godaste dessert eller kaffemums

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 200 g mörk blockchoklad
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 1 ½ msk florsocker
  • 1 ½ msk kakaopulver
  • 2 dubbeldajm
  • Instruktioner

    Smält smöret på svag värme och bryt ner blockchokladen, rör hela tiden. Vispa ägg och socker luftigt och vitt. Rör ner den svalnade chokladblandningen och tillsätt vetemjölet och saltet. Grädda i en smord form 200 grader i 15 minuter. Förvara kakan kallt ett dygn. Vispa grädde, kakao och florsocker lätt. Sväng ner 3/4 delar av dajmhacket. Bred på kakan samt dekorera med resten av dajmen.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    herosmatte 3 augusti 2010

    Bakade ditt recept på choklad dajmtårta i lördags och bjöd mina gäster på, som alla tycktes njuta av mmm..,tack för ditt goda recept:)

    sippan-60 9 augusti 2010

    Vilken underbart god tårta. Serverade den till kaffet på min sons 20 års fest med släkten och den blev väldigt uppskattad. Alla ville ha receptet, En 5:a från mej

    pestobrittis 4 juli 2011

    Tack för era vänliga kommentarer skall själv baka den till Christina Schollins damlunch nu i juli hoppas den blir lika uppskattad, kan man få besvära om en trevlig sommar.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben