Dajmkakor

Serverar: 25 portioner

Alla som tycker om att baka småkakor, pröva dessa, jag tror inte ni blir besvikna.

Ingredienser

  • 75 g sötmandel
  • 100-200 g daim
  • 100 g rumsvarmt smör
  • ½ dl strösocker
  • 1 dl muscovadosocker
  • 1 krm salt
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Hacka mandeln ganska fint och dajmen grovt. Rör ihop smöret med de övriga ingredienserna utom ägget, som blandas ner till sist. Forma degen till en rulle ca 6-8 cm i diameter. Vira in i plastfolie och låt vila i kyl i ca 30 minuter. Skär sedan i ca. ½ - 1 cm breda bitar och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i 175 graders ugn runt 10-12 minuter eller tills kakorna är gyllenbruna runt kanterna.
    2. Lycka till!

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    10-12
    3
    4
    50 min
    1
    2
    1 h 15 min

    Kommentarer (5)

    grill 25 april 2009

    Dom var jätte goda, kommer att göra dom många gåner. Dom blev stora, så nästa gång kommer jag att dela degen på 2 och rulla ut dom.

    wallst 29 september 2009

    Yammi, smakade godis, jättegoda.

    bsmulan 29 september 2009

    Supergott ännu en favorit som jag kommer att göra flera gånger om:)

    Marita 16 oktober 2013

    Mycket goda!

    norbergs 16 juli 2017

    Jättegoda, det blir fler bak av detta recept 😀

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben