Dajmkaka

Tid: 1 timme 15 minuter

Denna variant är med dajmkulor

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 2½ dl socker
  • 3 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1-1½ dl dajmkulor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 gr.
    2. Rör fett och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget och rör kraftigt. Blanda mjöl, bakpulver och Dajmkulor. Rör ner detta i smeten och rör till en jämn smet.
    3. Häll smeten i en väl smord och bröad form, ca 1¾ liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 60 minuter. Pröva kakan med en sticka.
    4. Låt kakan svalna något i formen innan du stjälper upp den och låter den kallna under formen.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    10-12
    3
    4
    50 min
    1
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben