Ägg och socker vispas poröst.
Blanda torrvarorna och häll i smeten. Häll i vattnet. Häll smeten i en långpanneform och grädda i 175 grader i ca 30 min (i min ugn gräddar jag bara ca 20 min).
Låt kakan svalna, medans den gör det så krossa dajmen i bitar. Lägg dajmen i en plastpåse och krossa med hjälp av hammare.
Smörkrämen:
Ska sjudas ihop, ej kokas. Smält smöret först och tillsätt sedan övriga ingredienser. Rör om hela tiden tills den tjocknat ca 5 min. Bre smörkrämen över kakan och strö över dajmkrosset. Godast när den är fryst.
Försvinnande god. Jag har dock aldrig bakat en kaka med så mycket socker i... Men den var svår att motstå - varje gång den var i närheten :)
JennyLindblad21 januari 2011
Jag har testat denna kaka tidigare men tyckte att det blev alldeles för mycket smörkräm eftersom den dessutom innehåller mängder med socker. Testade igen härom dagen och gjorde endast hälften av smörkrämen, det blev perfekt!!! Lade även till 1 tsk vaniljsocker i själva smeten. Så himla mycket bättre. Kan även tipsa om att köpa 2 st påsar dajmkulor istället för att hacka dajm.
pullan211 juli 2011
Riktigt goda. Kommer absolut att bakas flera gånger!
Fruktansvärt goda rutor....smälter i munnen....
Försvinnande god. Jag har dock aldrig bakat en kaka med så mycket socker i... Men den var svår att motstå - varje gång den var i närheten :)
Jag har testat denna kaka tidigare men tyckte att det blev alldeles för mycket smörkräm eftersom den dessutom innehåller mängder med socker. Testade igen härom dagen och gjorde endast hälften av smörkrämen, det blev perfekt!!! Lade även till 1 tsk vaniljsocker i själva smeten. Så himla mycket bättre. Kan även tipsa om att köpa 2 st påsar dajmkulor istället för att hacka dajm.
Riktigt goda. Kommer absolut att bakas flera gånger!
Supergod!