Dajmkakor

Serverar: 20 portioner

Tid: 20 minuter

Jättegod "kaffe-efter-maten-kaka".

Ingredienser

  • 9 dl havregryn
  • 2 dl socker
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0,5 dl sirap
  • 250 g extrasaltat smör, smält
  • 250 g nougat, Odense
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda alla ingredienserna och bred ut blandningen på en långpanna klädd med bakplåtspapper. Grädda i 200 grader ca 10 minuter.
    3. När kakan svalnat något, hyvla över 250 g nougat (Odense). Bred ut och gör mönster med en gaffel. Skär ut bitar med en vass kniv när kakan svalnat.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    10-12
    3
    4
    50 min
    1
    2
    1 h 15 min

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben