Dajmkakor
Serverar:
20 portioner
Tid:
20 minuter
Jättegod "kaffe-efter-maten-kaka".
Ingredienser
9 dl havregryn
2 dl socker
3 msk vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
0,5 dl sirap
250 g extrasaltat smör, smält
250 g nougat, Odense
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla ingredienserna och bred ut blandningen på en långpanna klädd med bakplåtspapper. Grädda i 200 grader ca 10 minuter.
När kakan svalnat något, hyvla över 250 g nougat (Odense). Bred ut och gör mönster med en gaffel. Skär ut bitar med en vass kniv när kakan svalnat.
Liknande recept
Knapriga dajmkakor
5
2 h
50-60
3
Dajmkaka
4.7
15
Sebastians dajmkaka
4.6
9
Dajmkaka
4.9
5
Choklad dajmkaka
4.5
20 min
10-12
3
Dajmkakor
4
25
5
Banan och dajmkaka
4.7
1 h
8
3
Dajmkaka
4
50 min
1
2
Dajmkaka
1 h 15 min
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!