Glaserade mazariner

25-30 st mazariner. en favoritkaka i vår familj.

Ingredienser

  • Mördegen
  • 5 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 200 g margarin eller smör
  • 1 ägg
  • Fyllningen
  • 1 hg sötmandel
  • 2 st bittermandlar
  • 1 ½ dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl grädde
  • Glasyren
  • 2½ dl florsocker
  • 1 ½ msk vatten
  • ev. några droppar citron saft
  • eller en droppe röd karamellfärg
  • Instruktioner

    1. Gör mördegen först. Blanda margarin, socker och ägg. Lägg mjölet i en hög på bakbordet, tillsätt margarinblandningen och arbeta ihop till en deg. Låt den ligga i kylen en timma minst.
    2. Skålla, skala och mal mandel.
    3. Vispa sönder äggen, tillsätt sockret, mandeln och grädden och blanda om väl.
    4. Sätt ugnen på 220 grader. Rulla ut mördegen i längder, dela den i bitar och kläd väl smorda mazarinforma med deg. sätt dom på en plåt och fördela mandelsmeten jämt i dem. Grädda ca 15 min tills mördegen och fyllningen fått fin mazarinerna guldbrun färg.
    5. Låt mazarinerna svalna något och stjälp dem sedan ur formarna. Rör florsocker och vatten till en smidig glasyr. Tillsätt ev. citronsaft eller karamellfärg. Bred ett tunt lager över mazarinerna. Ganera ev. med apelsinskal eller valnötskärnor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben