Mazariner

Serverar: 60-70 portioner

Saftiga mazariner blev en hitt och framförallt blev det många

Ingredienser

  • 1 kg mandelmassa
  • 500 gr smör eller margarin
  • 10 stora eller 13 små ägg
  • 200 gr vetemjöl
  • 60 - 70 aluminiumformar
  • Instruktioner

    Rör ihop mandelmassa och smör Tillsätt äggen, några i taget. Rör massan tills den är vit och porös. Tillsätt mjölet, lite i taget. Gärna från början om det är svårt att få massan att gå ihop. Fyll formarna. Behöver ej plattas till. Grädda i 180 grader.Ca 16 - 18 minuter. Stjälp upp genast, gärna på plåtpapper.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    fiaalottan17 6 februari 2008

    detta var ett mycket bra recept på mazariner......

    VanillaBowl 20 maj 2009

    Hej, har bakat dina mazariner och dom blev perfekta. Började med en liten sats (1/5 del) och har nu bakat en halv sats till ett barnkalas. Mina fikavänner gav tummen upp. Dina mazariner är inte lika mäktiga och tunga som "riktiga mazariner", det ser jag som en stor fördel...för man kan äta flera. Stort tack! Önskar dej en trevlig mat-och fikasommar.

    pension 8 juli 2011

    Mycket goda och lättgjorda Mazariner!!!

    flabban 1 januari 2012

    Mycket lättgjorda och goda. Började med en liten sats, nästa gång blir den större. Högsta betyg. Tack för ett bra recept.

    Relaterade Artiklar

    Kolhydrater , proteiner, fibrer?
    Vad betyder allt egentligen? Långsamma kolhydrater - finns i socker, i...

    Kreativ återanvändning
    Det pågår ett enormt slöseri i det här landet. Mat för miljarder går d...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben