Ljuvliga mazariner

Serverar: 24 portioner

Mazarin är en läcker och uppskattad kondiskaka som är väl värd att göra själv. Skala inte mandeln, den ger mer smak oskalad!

Ingredienser

  • Mördeg
  • 4 dl vetemjöl
  • ½ dl strösocker
  • 200 g smör
  • 1 äggula
  • Fyllning
  • 75 g smör, rumstempererat
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 potatisar, kokta kalla och rivna
  • 1 dl sötmandel, ca 80 g, malen
  • 3 bittermandlar, malen eller 3 droppar bittermandelarom
  • 3/4 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • Glasyr
  • 3 dl florsocker
  • 2 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Ugn: 175-200º
    2. Blanda samman mjöl, socker, smör och äggula till mördegen, i matberedaren med kniven monterad.
    3. Rulla ut degen till två längder och dela vardera i 12 bitar. Tryck ut dem i engångsformar av aluminiumfolie eller papper.
    4. Rör samman smör och socker till fyllningen. Tillsätt ett ägg i taget. Tillsätt potatis, mandelsorterna och vetemjölet blandat med bakpulver. Fyll de degklädda formarna med smeten upp till cirka 2/3. Grädda kakorna på en plåt mitt i ugnen, ca 15-20 minuter. Låt dem kallna på bakgaller.
    5. Blanda florsocker och vatten till en jämn glasyr och bred över kakorna när de har kallnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    LisaSelmer 11 november 2011

    Bästa mazarinreceptet jag provat!

    hellanbellan1 28 januari 2012

    Dessa var lätta att göra och sjuuuukt goda

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben