Så goda att de tar slut samma dag.
Ingredienser
Mördeg med ägg
4 dl vetemjöl
0,5 dl socker
200 g smör eller margarin
1 äggula
Fyllning
75 g smör eller margarin
2 dl socker
2 ägg
2 medelstora kokta kalla potatisar
1 dl (ca 65 g) sötmandel
2 bittermandlar (eller 1 - 2 droppar bittermandelarom)
0,75 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
Glasyr
2 dl florsocker
1,5 msk vatten
Instruktioner
- Ugn: 175-200 grader
- Gör mördegen, rulla den i längder och dela dem i 25 lika stora bitar. Tryck ut dem i bakelseformar eller engångsformar av aluminium. Sätt på ugnen.
- Fyllningen: Rör rumsvarmt fett och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget. Riv potatisen och rör ner den i smeten. Mal mandeln. Tillsätt den och vetemjölet blandat med bakpulver.
- Fyll de degklädda formarna till 2/3 med fyllningen. Grädda dem på plåt mitt i ugnen 15-20 minuter. Stjälp ur mazarinerna när de svalnat något (men inte ur engångsformarna, de ger ett bra skydd vid förvaring).
- Glasyren: Blanda florsocker och vatten till en jämn glasyr. Glasera kakorna när de kallnat.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Relaterade Artiklar
Kolhydrater , proteiner, fibrer?
Vad betyder allt egentligen? Långsamma kolhydrater - finns i socker, i...
Kreativ återanvändning
Det pågår ett enormt slöseri i det här landet. Mat för miljarder går d...
kanon gode. tar litt tid og lage de, men det er det vert. en 5`a
De var jätte goda och ehmlagat är alltid bäst. lite svåra med glasyren bara.