Mazariner

Serverar: 25 portioner

Så goda att de tar slut samma dag.

Ingredienser

  • Mördeg med ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 0,5 dl socker
  • 200 g smör eller margarin
  • 1 äggula
  • Fyllning
  • 75 g smör eller margarin
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 medelstora kokta kalla potatisar
  • 1 dl (ca 65 g) sötmandel
  • 2 bittermandlar (eller 1 - 2 droppar bittermandelarom)
  • 0,75 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 1,5 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Ugn: 175-200 grader
    2. Gör mördegen, rulla den i längder och dela dem i 25 lika stora bitar. Tryck ut dem i bakelseformar eller engångsformar av aluminium. Sätt på ugnen.
    3. Fyllningen: Rör rumsvarmt fett och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget. Riv potatisen och rör ner den i smeten. Mal mandeln. Tillsätt den och vetemjölet blandat med bakpulver.
    4. Fyll de degklädda formarna till 2/3 med fyllningen. Grädda dem på plåt mitt i ugnen 15-20 minuter. Stjälp ur mazarinerna när de svalnat något (men inte ur engångsformarna, de ger ett bra skydd vid förvaring).
    5. Glasyren: Blanda florsocker och vatten till en jämn glasyr. Glasera kakorna när de kallnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    lindakh 27 oktober 2009

    kanon gode. tar litt tid og lage de, men det er det vert. en 5`a

    jenmc 8 maj 2011

    De var jätte goda och ehmlagat är alltid bäst. lite svåra med glasyren bara.

    Relaterade Artiklar

    Kolhydrater , proteiner, fibrer?
    Vad betyder allt egentligen? Långsamma kolhydrater - finns i socker, i...

    Kreativ återanvändning
    Det pågår ett enormt slöseri i det här landet. Mat för miljarder går d...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben