Mazariner med ischoklad

Serverar: 20 portioner

Det här är de godaste kakor du kan tänka dig med underbar chokladfyllning...

Ingredienser

  • Mördeg
  • 100 milda
  • 2 msk socker
  • 2 dl, 120 g vetemjöl
  • 1 äggula
  • Fyllning
  • 100 Kokosfett
  • 1½ dl florsocker
  • ½ dl kakaopulver
  • 1 ägg
  • 1 msk tunn grädde
  • 1½ dl kokosflingor
  • Garnering
  • Kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Hacka samman margarin, socker och mjöl på bakbordet. Tillsätt äggulan och arbeta raskt ihop degen.
    2. Dela degen i 20 lika stora bitar och tryck ut dem med mjölad tumme i smord kakformar.
    3. Grädda i medelstark ugnsvärme, 175 grader i ca 10-12 minuter.
    4. Stjälp upp kakorna när de svalnat något och låt dem kallna.
    5. Smält kokosfettet till fyllningen och låt det svalna.
    6. Blanda florsocker och kakaopulver och rör ned det i kokosfettet. Tillsätt ägget, grädden och kokosflingorna.
    7. Lägg tillbaka kakorna i formarna och fyll i smeten.
    8. Jämna ytan med en liten stekspade eller liknande. Garnera med kokosflingor. Ställ kakorna kallt att stelna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben