Glaserade revben med chili

Till julbordet!

Ingredienser

  • 2 kg tjocka revben
  • 2 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 1 msk chilipulver
  • Glasering
  • 1 dl svart vinbärsgelé
  • 2 msk flytande honung
  • 2 tsk soja
  • 2 msk färsk riven ingefära
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°C. Skär revbenen i bitar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Baka i ugnen i 15 minuter.
    2. Häll av skyn som bildats och krydda med salt, peppar och chilipulver. Baka i ugnen i 10 minuter.
    3. Glasering: Värm gelé och honung och blanda med soja och ingefära. Pensla revbenen och tillaga i ugnen i 30 minuter. Pensla gärna någon gång extra.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Ginas 31 december 2010

    Hej! Tack för receptet. dom gjorde sig bra på julbordet, och dom var supergoda... God fortsättning önskar jag dig.. :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben