Mexikansk chili

Serverar: 4 portioner

Kanel och riven choklad i chilin kan låta främmande men smaken är en glad överraskning!

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 grön paprika
  • 1 liten aubergine, ca 200 g
  • 2 msk margarin
  • 400 g nötfärs
  • 2 tsk chilipulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm cayennpeppar (eller några droppar tabasco)
  • ½ tsk kanel
  • 2 msk grovt riven mörk blockchoklad
  • Tillbehör
  • Matlagningsyoghurt
  • Kokt ris
  • 1 avokado
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka lök och vitlök. Skär paprika och aubergine i tärningar. Fräs alltsamman några minuter i en del av matfettet. Lägg upp på ett fat. Bryn färsen i resten av matfettet tillsammans med chilipulver och spiskummin. Rör med trägaffel så att färsen grynar sig.
    2. Rör ner lökblandningen. Häll på tomater och vatten. Smaksätt med salt och cayennpeppar. Låt allt koka under lock på svag värme 15-20 minuter.
    3. Avsluta med kanel och riven blockchoklad. Smaka av.
    4. Servera chilin med kokt ris och avokadoklyftor samt matlagningsyoghurt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben