Mexikansk Chili med limeyoghurt

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Enkel och snabblagad rätt, bra till vardags. Serveras i tortillias. Limeyoghurten blir mycket fräsch och frisk. Min anm: Minst dubbla mängden tabasco och lite andra heta kryddor sätter fart på rätten. Jag hade rätten med ris/bulgur och en fräsch sallad. Limeyoghurt (med vitlök!) skall provas till andra rätter.

Ingredienser

  • 500 g lövbiff, strimlad
  • 1 lök, gul
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk limejuice, färskpressad
  • ½ tsk tabasco
  • 1½ tsk paprikapulver
  • 1½ tsk spiskummin, mald
  • 500 g krossade tomater
  • 1 burk svarta bönor (400 g)
  • 3 krm salt
  • Matolja
  • Limeyoghurt
  • 2 dl matyoghurt (10%)
  • 1 lime (skal och saft)
  • 2 krm salt
  • ½ krm peppar
  • Instruktioner

    1. Börja med limeyoghurten: Riv skalet på finaste delen på rivjärnet. Inget av det vita skall komma med. Pressa juicen. Blanda yoghurt med limeskal, juice samt salt och peppar. Ställ i kylen.
    2. Skala, halvera och skiva löken, skala och finhacka vitlöken. Blanda det strimlade köttet med lök och limejuice, tabasco, paprikapulver och spiskummin. Lägg blandningen i plastpåse och marinera i ca 30 min.
    3. Stek blandningen i olja 3-4 minuter, tillsätt sedan krossade tomater och låt koka i ca 15 min. Häll av bönorna och blanda i, låt allt bli genomvarmt. Smaka av med saltet.
    4. Servera i tortillias eller till andra tillbehör som ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben