Linguine med krabba och chili!

Serverar: 4 portioner

Äter inte så mycket pasta hemma, men just denna rätt tillhör en av mina favoriter.

Ingredienser

  • 500 g Linguine eller spaghetti
  • 200 g vitt krabbkött
  • 100 g mörkt krabbkött
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk havssalt
  • 1 röd chili
  • ca 1 ½ dl olivolja
  • 1 citron, saft och skal
  • 1 knippe persilja
  • 1 handfull vattenkrasse (kan uteslutas)
  • Instruktioner

    Stöt vitlök & salt i mortel. Hacka chilin och tillsätt med vitlökskrosset. Lägg i krabbköttet (funkar även med 2 burkar salladskrabba), dela försiktigt med en gaffel. Riv över citronskal och jouice och olivolja. Häll den kokta pastan i en stor skål och blanda ner krabbmixen. Strö över persilja och vattenkrassen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mumsan 12 september 2008

    Vilka häftiga kombinationer av ingredienser! Riktigt gott! Å fort gick det, toppen! En McPherson Chardonnay (nr 16445) från Australien för 63:- satt fint till!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben