Kryddig köttfärssås med aubergine

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En mycket god och snabb rätt både till vardag och fest

Ingredienser

  • 400 g köttfärs (max 10 % fett)
  • 1 medelstor aubergine
  • 1 stor gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 dl rödvin
  • 2 burkar krossade tomater
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 msk ketchup
  • 4 vitlöksklyftor
  • Köttbuljong efter smak
  • Tabasco
  • 320 g spaghetti
  • Instruktioner

    1. En enkel och mättande rätt både med och utan spaghetti. Gör gärna en sallad till istället för pasta!
    2. Skär aubergine och lök i bitar och fräs en liten stund i olivoljan. Tillsätt köttfärsen och bryn den till den röda färgen är borta. Tillsätt resten av ingredienserna och låt puttra i femton till tjugo minuter. Servera med spagetti.
    3. Garnering: Parmesanost

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (3)

    evaldo 14 maj 2008

    Hej jag har lagat din köttfärssås i dag och den var över förväntan god. Du får ett par bilder också. Mvh Yngve

    lazzzzz0 8 januari 2009

    Jag har lånat ditt recept i dag. Du får det inte tillbaka. Haha. Det ser spännande ut. När jag lagat den o lyckats. Kan ta flera ggr, dålig kock. Men, sen återkommer jag med ytterligare kommentar, o betyg.

    lazzzzz0 10 januari 2009

    Men kära nån. Ett bra recept gör MER än halva jobbet. Mätt, glad och här kommer betyget.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben