Köttfärssås - på mitt och syrrans sätt

Serverar: 4 portioner

Ett hopikok som jag och min syster Åsa kom på en sommardag i stugan på ön, med ett mycket gott resultat.

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 buljongtärning
  • ½-1 dl vatten
  • salt
  • grovmalen svartpeppar
  • oregano
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 paket mellangrädde
  • Cocktailtomater
  • Instruktioner

    Bryn köttfärsen, inte alltför grynig, gärna med lite större bitar. Krydda med salt, peppar och oregano. Tillsätt krossade tomater, buljongtärning, vattnet och pressa ner vitlöksklyftan. Låt puttra några minuter. Tillsätt mellangrädden, rör om och låt puttra ett litet tag. Smaka av och krydda mer om det behövs. Tillsätt dom halverade cocktailtomaterna alldeles innan servering. Servera med valfri pasta sort.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    coolpinacolada 27 mars 2008

    mumsigt

    BenganE 8 juni 2011

    Utmärkt ! Passar perfekt för oss som käkar LCHF

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben