Rabarber- och jordgubbspaj - på mitt sätt
Denna paj är nytillverkad ikväll. Vispade upp ett paket vaniljvisp till, gissa om det var gott.
Sött, syrligt och med den sammetslena vaniljvispen, blev det en riktigt höjdare. Pröva, ni kommer inte att ångra er.
Ingredienser
2 dl fint skivade rabarber
Ca 1 liter skivade jordgubbar
200 g smör
2½ dl mjöl
1½ dl socker i degen
3 msk sirap
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3/4 dl socker som strös över bären
1 msk potatismjöl
Instruktioner
- Ugn 225º.
- Strö de fint skivade rabarberna och jordgubbarna i en pajform, formen behöver ej smörjas.
- Blanda strösockret och potatismjölet och strö över bären.
- Smält smöret i en liten större panna på svag värme, tag bort från plattan. Rör i de övriga ingredienserna i grytan, så slipper du disk. Degen ska vara mjuk, lite smulig och glansig.
- Fördela degen över bären. Sätt in i ugnen och grädda i ca 20-25 minuter, den ska ha en gyllenbrun härlig färg. Jag behövde bara ha inne min i 20 minuter. Degen ska kännas lite knäckig.
- Servera med vaniljsås eller vaniljglass.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Supergod paj (: Jag använde råsocker och drog ner lite på sockret(jag brukar det på dom flesta recept)Min familj sa enstämmigt att det var den godaste paj dom ätit.Den knäckiga ytan var såååå god.Ditt sätt är nu mitt sätt. TACK