Rabarber- och jordgubbspaj - på mitt sätt

Denna paj är nytillverkad ikväll. Vispade upp ett paket vaniljvisp till, gissa om det var gott. Sött, syrligt och med den sammetslena vaniljvispen, blev det en riktigt höjdare. Pröva, ni kommer inte att ångra er.

Ingredienser

  • 2 dl fint skivade rabarber
  • Ca 1 liter skivade jordgubbar
  • 200 g smör
  • 2½ dl mjöl
  • 1½ dl socker i degen
  • 3 msk sirap
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3/4 dl socker som strös över bären
  • 1 msk potatismjöl
  • Instruktioner

    1. Ugn 225º.
    2. Strö de fint skivade rabarberna och jordgubbarna i en pajform, formen behöver ej smörjas.
    3. Blanda strösockret och potatismjölet och strö över bären.
    4. Smält smöret i en liten större panna på svag värme, tag bort från plattan. Rör i de övriga ingredienserna i grytan, så slipper du disk. Degen ska vara mjuk, lite smulig och glansig.
    5. Fördela degen över bären. Sätt in i ugnen och grädda i ca 20-25 minuter, den ska ha en gyllenbrun härlig färg. Jag behövde bara ha inne min i 20 minuter. Degen ska kännas lite knäckig.
    6. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 10 min
    6
    9

    Kommentarer (1)

    babso4 30 juni 2013

    Supergod paj (: Jag använde råsocker och drog ner lite på sockret(jag brukar det på dom flesta recept)Min familj sa enstämmigt att det var den godaste paj dom ätit.Den knäckiga ytan var såååå god.Ditt sätt är nu mitt sätt. TACK

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben