Rabarber- och lökcurd

Serverar: 4 portioner

En kräm på rabarber och lök som smakar smör i spännande kombination med lagrad Prästost eller Kvibille Cheddarost!

Ingredienser

  • 200 g rabarber
  • ½ liten rödlök
  • 3 msk vatten
  • ½ dl syltsocker
  • 50 g rumstempererat smör
  • 3 msk hackade hasselnötter
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka rabarber och lök. Tillsätt vatten och låt koka under lock i 5 min. Rör ner syltsockret och koka utan lock i 2 min.
    2. Låt svalna lite och klicka sedan ner smöret under vispning. Tillsätt hackade nötter.
    3. Servera med stark ost, bröd och t ex äpplechips.
    4. Tips! Både lagrad prästost och Kvibille cheddar passar utmärkt på ostbrickan. Tänk på att ta fram ostarna i god tid, helst 2–3 timmar före provningen. Servera aldrig kylskåpskalla ostar!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben