Rabarber- och jordgubbs-coupe

Detta lät så gott!

Ingredienser

  • 100 g vit blockchoklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 äggula
  • 2 tsk florsocker
  • Ev 1 msk citruslikör
  • Mynta till garnering
  • Kompott
  • 1 1/2 l jordgubbar
  • 3 stjälkar späd rabarber
  • 1 glas röd vinbärsgelé
  • Ev socker
  • Instruktioner

    1. Smält chokladen enligt anvisningarna på förpackningen och rör den slät. Vispa grädden tjock. Vispa äggula och florsocker och rör ned smeten i grädden. Blanda ned den svalnade chokladen och sist ev likör. Slå moussen i en skål och ställ den i kylen över natten eller minst 5-6 timmar.
    2. Skölj jordgubbar och rabarber. Snoppa och dela en liter av bären. Smält gelén på låg värme och vispa den slät. Doppa resten av jordgubbarna i gelén och lägg dem på bakpapper. Skiva rabarbern mycket fint. Lägg de skivade bären och rabarbern i en kastrull och sjud sakta tills rabarbern mjuknar. Söta med socker eller gelé och låt kompotten kallna.
    3. Fördela kompotten i portionsglas och toppa med en sked chokladmousse strax före serveringen.
    4. Garnera med mynta och lägg de vackert glaserade jordgubbarna på assietten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben