Rabarber- och jordgubbsmuffins

Härligt sötsyrliga

Ingredienser

  • 150 g smör eller margarin
  • 2 dl ljust muscovado råsocker
  • 2 ägg
  • 1 citron
  • ½ dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 125 g jordgubbar
  • 125 g rabarber
  • 2 dl crème fraiche
  • ca 1 dl citronmelissblad
  • 3 msk florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°C.
    2. Rör matfett och muscovadoråsocker smidigt. Rör ner äggen ett i taget. Skölj citronen och riv av skalet från halva citronen. Rör ner skalet, mjölken och mjölet blandat med bakpulver. Ansa och skär rabarbern i ca ½ cm bitar och skär jordgubbarna i mindre bitar. Vänd till sist ner rabarber och jordgubbar i smeten.
    3. Klicka ner smeten i mellanstora muffinsformar.
    4. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
    5. Mixa hälften av crème fraichen med citronmelissbladen. Blanda i resten av crème fraichen, florsocker och vaniljsocker och vispa det tjockt med elvisp.
    6. Bred toppingen på muffinsen och lägg på en jordgubbe och citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben