Jordgubbsmuffins

Serverar: 12 portioner

Muffins med härliga jordgubbar! Mums!

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1-2 jordgubbar per muffins, i tärningar
  • Instruktioner

    1. Ugnstemperatur 175°C.
    2. Rör smör och socker poröst, tillsätt äggen ett i taget. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten. Tillsätt vispgrädde och eventuellt citronskal.
    3. Skölj, snoppa och skär jordgubbarna. Smörj formarna. Används engångsmuffinsformar behöver de inte smörjas. Fyll formarna till 2/3 med smet. Fördela jordgubbarna i formarna, tryck ner dem lätt.
    4. Grädda dem mitt i ugnen 15-20 min eller tills de har fått fin färg och känns klara med provnål. Låt dem svalna helt.

    Liknande recept

    4.3
    45 min
    20
    3

    Kommentarer (2)

    Annafbg 26 juni 2009

    Lätta att baka, snabba och framför allt jättegoda! Jag kommer definitivt att baka dessa fler gånger! Tack för ett gott recept!

    josefini 29 juni 2009

    Jätte goda muffins! Jordgubbarna gjorde att dessa kändes somriga och väldigt saftiga. Tack för ett bra recept! // J

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben