Jordgubbsmuffins

Serverar: 14 portioner

Muffins bakar du snabbt och lätt. Extra festliga blir de med färska jordgubbar.

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl socker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Ca 1/2 liter jordgubbar
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Smält matfettet och låt det svalna.
    2. Vispa ägg och socker ljust och pösigt.
    3. Blanda samman mjölet med bakpulver och rör ner det i äggsmeten omväxlande med matfettet.
    4. Fördela smeten i muffinsformar. Fyll dem inte till mer än 2/3 med smet. Lägg ett par jordgubbar i varje form.
    5. Grädda mitt i ugnen 225 grader ca 12 minuter eller tills kakorna har fin färg och känns torra.
    6. Sikta över lite florsocker strax innan muffinsen ska serveras. De går att frysa.
    7. Servera gärna med lite grädde till.

    Liknande recept

    4.3
    45 min
    20
    3

    Kommentarer (2)

    kvissel 14 september 2009

    Jättegoda saftiga muffins. Lättgjorda tack

    snickareGbg 12 april 2013

    Ser fram emot att provsmaka de! Men 14 stycken?? Det räckte till fyra stycken halvfyllda muffinsformar??

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben