Jordgubbsmuffins

Serverar: 20 portioner

Tid: 45 minuter

Kommer tillverka måånga sådana här i sommar.

Ingredienser

  • 125 g smör eller margarin
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 4½ dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1½ dl gräddmjölk
  • ca ½ liter jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 200 grader
    2. Rör matfett och socker ljust och poröst. Tillsätt äggen ett i sänder under fortsatt kraftig omrörning.
    3. Blanda samman mjölet med vaniljsocker och bakpulver. Rör ner det i smeten växelvis med gräddmjölken. Rör till en slät smet. Fördela smeten i formarna.
    4. Rensa jordgubbarna och dela dem i mindre bitar. Tryck ner jordgubbar i varje kaka. Ställ dem på bakplåten och grädda mitt i ugnen 15-20 minuter eller tills kakorna känns torra och har fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    brittlindblom 20 juli 2010

    Bästa muffinsreceptet . Gjorde det i matberedaren. Suveränt. Det blev 25 st.... Puttan

    bakaekul 17 juni 2012

    Jättegoda! :)

    Svesse60 11 juli 2012

    Mycket uppskattade och goda!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben