Muffins gräddade i tekoppar. Något nytt att pröva till midsommar.
Ingredienser
8 msk rumsvarmt smör
4 msk jordgubbssylt
115 g strösocker
2 ägg, lätt uppvispade
1 tsk vaniljessens
115 extra fint vetemjöl
Jordgubbar
Florsocker, att pudra över
Instruktioner
Smöra 6 tjockväggiga tekoppar. Häll 2 teskedar jordgubbssylt i botten på varje kopp.
Rör smör och socker vitt och luftigt i en skål. Tillsätt äggen, lite åt gången, och rör om noga efter varje gång. Rör därefter ner vaniljessens. Sikta ner mjölet och vänd ner det med en stor metallsked. Fördela smeten i tekopparna.
Placera kopparna i en långpanna och slå på så mycket vatten i långpannan att det når upp till en tredjedel av kopparnas höjd. Grädda muffinsen i 180 grader varm ugn i 40 minuter eller tills de höjt sig och blivit gyllenbruna. Känn med en provsticka mitt muffinsen; den ska kännas torr. Börjar muffinsen bli för mörka kan du lägga ett ark ugnsfolie över dem. Låt dem svalna i 2-3 minuter, lyft sedan försiktigt upp kopparna och ställ dem på fat.
Lägg några hela jordgubbar på varje muffins och pudra med lite siktat florsocker. Servera muffinsen varma med resten av jordgubbarna.