Varma jordgubbsmuffins gräddade i tekoppar

Serverar: 6 portioner

Muffins gräddade i tekoppar. Något nytt att pröva till midsommar.

Ingredienser

  • 8 msk rumsvarmt smör
  • 4 msk jordgubbssylt
  • 115 g strösocker
  • 2 ägg, lätt uppvispade
  • 1 tsk vaniljessens
  • 115 extra fint vetemjöl
  • Jordgubbar
  • Florsocker, att pudra över
  • Instruktioner

    1. Smöra 6 tjockväggiga tekoppar. Häll 2 teskedar jordgubbssylt i botten på varje kopp.
    2. Rör smör och socker vitt och luftigt i en skål. Tillsätt äggen, lite åt gången, och rör om noga efter varje gång. Rör därefter ner vaniljessens. Sikta ner mjölet och vänd ner det med en stor metallsked. Fördela smeten i tekopparna.
    3. Placera kopparna i en långpanna och slå på så mycket vatten i långpannan att det når upp till en tredjedel av kopparnas höjd. Grädda muffinsen i 180 grader varm ugn i 40 minuter eller tills de höjt sig och blivit gyllenbruna. Känn med en provsticka mitt muffinsen; den ska kännas torr. Börjar muffinsen bli för mörka kan du lägga ett ark ugnsfolie över dem. Låt dem svalna i 2-3 minuter, lyft sedan försiktigt upp kopparna och ställ dem på fat.
    4. Lägg några hela jordgubbar på varje muffins och pudra med lite siktat florsocker. Servera muffinsen varma med resten av jordgubbarna.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben