Kladdiga jordgubbsmuffins med choklad

Serverar: 14 portioner

Ett recept från Allers! Muffinsen bakas i amerikanska muffinsformar av papper, mediumstorlek.

Ingredienser

  • 125 g smör eller margarin
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 3/4 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl mjölk
  • Fyllning
  • 3/4 dl nötkräm, t ex Nutella
  • 14 färska jordgubbar
  • Garnering
  • 1/2 dl chokladdroppar
  • florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Rör smör eller margarin och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör smeten slät mellan varje. Sikta ned alla de torra ingredienserna varvat med mjölken och rör varsamt smeten slät.
    3. Klicka ned ca hälften av muffinssmeten i formarna. Lägg en klick nötkräm i varje form och ovanpå denna en jordgubbe. Täck med den sparade smeten så att formarna blir fyllda till ca 3/4. Strö över chokladdroppar och grädda muffinsen i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.
    4. Sikta över florsocker vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben