Kladdiga jordgubbsmuffins med jordgubbstopping - LCHF

Serverar: 8 portioner

Tid: 35 minuter

Kladdiga, goda och sommriga jordgubbsmuffins! Dessa är dessutom bakade utan vanligt socker och mjöl.

Ingredienser

  • Muffins
  • 70 gram smör
  • 60 gram smetana
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 msk hasselnötsmjöl
  • 3 msk kokosmjöl
  • 6 msk stevia strö
  • 2 droppe bittermandelarom
  • 1 krm vaniljpulver
  • 80 gram hackade färska jordgubbar
  • ev. 8 sockerfria chokladbitar
  • Jordgubbstopping
  • 1½ dl vispgrädde
  • 70 gram färska jordgubbar
  • 2½ msk stevia strö
  • 1 krm vaniljpulver
  • Instruktioner

    1. Muffins Smält smör och smetana i en kastrull. Tillsätt stevia strö och vaniljpulver. Låt skjuda tills smeten tjocknar i ca 10 minuter. Rör om då och då. Tillsätt därefter de tre mjölsorterna, ägg och bittermandelarom (se upp så du inte får för mycket av denna arom då den är väldigt stark). Rör der de hackade jordgubbarna. Häll i ¾ delar av smeten i muffinsformar som gärna får stå i en muffinsplåt. Lägg eventuellt i en chokaldbit (sockerfri) i varje muffins och täck över med resten av smeten. Grädda mitt i ugnen i 175 grade i ca 15 minuter.
    2. Jordgubbstopping Vispa vispgrädden hårt tillsammans med stevian och vaniljpulvret. Mixa jordgubbarna til en flytanda ”massa”. Häll i jordgubbsmixen i grädden och vispa tills allt blandas. Spritsa eller bred toppingen över muffinsen när dom kallnat. Toppa gärna med en jordgubbe på varje muffins!

    Liknande recept

    3.9
    20 min
    10-12
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben