Kladdiga chokladmuffins med romerska bågar

Serverar: 30-35 portioner

Dessa goda muffins är lite annorlunda med romerska bågar i smeten och lite vuxnare i smaken, dessutom innehåller de inget gluten!

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 80 g mörk blockchoklad
  • 70 g romerska bågar apelsin
  • 1 dl kakao
  • 4 ägg
  • 2 1/2 dl socker
  • Florsocker för pudring
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader. Bryt chokladen och smält chokladsorterna och smöret i en kastrull. Smält försiktigt under konstant omrörning. Rör ner kakao och låt blandningen svalna.
    2. Knäck äggen i en skål och vispa kraftigt för hand eller med elvisp. Tillsätt sockret och vispa till en lätt, ljus smet som är så fluffig att den dubblats i volym. Vänd försiktigt ner chokladblandningen i äggsmeten med en slickepott.
    3. Ställ ut muffinsformar på en plåt och fyll till ca 3/4. Grädda i ugnen ca 10 min. Låt svalna och pudra sedan över florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben