Kladdiga chokladmuffins med romerska bågar
Serverar: 30-35 portioner
Dessa goda muffins är lite annorlunda med romerska bågar i smeten och lite vuxnare i smaken, dessutom innehåller de inget gluten!
Ingredienser
125 g smör
80 g mörk blockchoklad
70 g romerska bågar apelsin
1 dl kakao
4 ägg
2 1/2 dl socker
Florsocker för pudring
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader. Bryt chokladen och smält chokladsorterna och smöret i en kastrull. Smält försiktigt under konstant omrörning. Rör ner kakao och låt blandningen svalna.
- Knäck äggen i en skål och vispa kraftigt för hand eller med elvisp. Tillsätt sockret och vispa till en lätt, ljus smet som är så fluffig att den dubblats i volym.
Vänd försiktigt ner chokladblandningen i äggsmeten med en slickepott.
- Ställ ut muffinsformar på en plåt och fyll till ca 3/4.
Grädda i ugnen ca 10 min. Låt svalna och pudra sedan över florsocker.
Liknande recept
Kommentarer (0)